Alle basisscholen uit Utrecht en omstreken zijn van harte welkom op Het Vogelnest. We richten ons specifiek op kleuters (groep 1 en 2), want dat is onze kracht! Veel scholen komen twee keer per jaar, één keer in het voorjaar en één keer in het najaar.

De scholen huren de locatie en geven zelf invulling aan de dag. Er is geen beheerder aanwezig, dus de school is zelf verantwoordelijk voor het netjes achterlaten voor de volgende groepen. De school neemt ook zelf eten en drinken mee, en neemt al het afval weer mee naar huis.

Ook het vervoer van en naar Het Vogelnest regel je als school zelf. Het Vogelnest heeft met busmaatschappij Kassing tours gunstige prijsafspraken weten te maken. Hun chauffeurs hebben de sleutels van het terrein en zijn bekend met de route (via het Science Park). Maar scholen kunnen uiteraard ook met eigen vervoer of een ander busdienst komen. In dat geval dien je de sleutels op te halen bij één van onze vrijwilligers.

Boekingen en praktische informatie

Je kunt je bezoek aan Het Vogelnest zelf boeken via onze boekingskalender voor scholen.

Praktische informatie voor een bezoek aan Het Vogelnest vind je hier.

Scholen aan het woord

Vrije School Utrecht: “Al 15 jaar lang is het Vogelnest onze vaste plek voor de schoolreisjes. We zijn niet van plan dit te veranderen, het Vogelnest wordt steeds leuker en spannender!”
Apollo 11: “Al jaren bezoeken we met alle kleuters met veel plezier het Vogelnest. Ook daar krijgen ze de ruimte, om te spelen, ontdekken en ontwikkelen midden in de natuur! Een unieke plek, die niet verloren mag gaan…”
Montessorischool Oog in Al: “Het Vogelnest is al sinds jaar en dag het perfecte uitje voor onze jongste kinderen.”
ODBS Puntenburg: “Buiten spelen in de natuur zonder beperkingen. Ravotten en genieten!”
Rafael – zml: “Ieder jaar gaan we met een aantal groepen een dag naar het Vogelnest. Voor onze leerlingen betekent dit heerlijk buiten spelen, vies worden, in de natuur zijn en genieten. Dit is aan het eind van de dag te zien aan alle gezichten die moe maar voldaan in de bus zitten.”
KBS Jan Bunnik: “Wij zijn al jaren enthousiast over de prachtige buitenspeelmogelijkheid voor onze kinderen van groep 1 en 2! Het is jaarlijks een feestje om naar toe te gaan!”
OBS De Koekoek: “Onvergetelijke schoolreisjes voor kleuters naar een plek waar je ongelooflijk fijn in de natuur kan spelen! “
OBS de Kleine Dichter: “Onze kleuterklassen bezoeken -als het even kan – het Vogelnest 2 keer per schooljaar. Wij vinden een bezoek aan het Vogelnest het allerleukste schoolreisje voor kleuters. Ze kunnen een hele dag zonder al te veel bemoeienis van volwassenen lekker spelen in de buitenlucht. Wat wil je nog meer!”
Nieuwe Regentesseschool: “Al jaren favoriet bij ons, om met de kinderen zo veilig op een heerlijke plek de natuur te mogen beleven. Meer dan Het Vogelnest hebben we niet nodig!”
Openbare Daltonschool Rijnsweerd: “Buitenspelen is gezond. Rennen, klimmen, klauteren, fietsen en steppen in de frisse buitenlucht. Buitenspelen is van groot belang voor de sociale, motorische en cognitieve ontwikkeling van ieder kind. Door buiten te spelen kunnen kinderen hun energie beter kwijt. Beweging is goed. Van buitenspelen worden kinderen gelukkiger. Buitenspelen is nooit saai, zeker niet op de prachtige buitenlocatie “het Vogelnest” in Rhijnauwen. Onze kinderen uit de groepen 1 en 2 van Daltonschool Rijnsweerd maken al jaren met veel plezier gebruik van deze heerlijke speelplek. Voor de kinderen het ultieme schoolreisje; samen in de bus op pad naar de boerderij in het groen. Daar kunnen ze onbegrensd spelen in de natuur. In de herfst en winter op zoek naar eikels en kastanjes tussen de paddenstoelen, in de lente en zomer rennen door het vers gemaaide gras. Wij dragen het Vogelnest een warm hart toe en komen graag met onze kinderen nog vaak terug naar deze mooie plek!”
Peuterspeelzaal De Poeh: “Een fantastische plek waar de peuters zich heerlijk kunnen uitleven en waar het iedere keer weer ontdekken is”

Scroll to Top