Plan je bezoek

Openingstijden en kosten

Het Vogelnest is open tijdens normale schooldagen. De kleuters zijn welkom van 9.00 – 14.30 uur.

We vinden het erg belangrijk dat Het Vogelnest voor iedereen toegankelijk blijft en we houden daarom de kosten zo laag mogelijk. Het Vogelnest rekent voor scholen € 4,- per kleuter per bezoek onder schooltijden. Je ontvangt een factuur aan het einde van het seizoen. Let op: Hierin zitten geen kosten voor vervoer. Je kunt dit als school zelf regelen, bijvoorbeeld door ouders te vragen om te brengen en te halen, of door een bus te reserveren. Zie hieronder voor meer informatie.

Boekingen

Je kunt je bezoek aan Het Vogelnest zelf boeken via onze boekingskalender voor scholen.

Afzeggingen

Bij zeer slecht weer kun je telefonisch afmelden tot uiterlijk 1 werkdag voor het bezoek en vóór 11:00 door een email te sturen naar scholen@hetvogelnest-utrecht.nl. Let op:

 • Als je afspraken hebt gemaakt voor busvervoer, vergeet die dan ook niet af te melden.
 • Als je een afspraak met de boswachter hebt gemaakt dien je natuurlijk zelf de boswachter hiervan in kennis te stellen. Het telefoonnummer is: 06 53 32 18 84.

Vervoer

Busvervoer met Kassing tours

Wij hebben voordelige prijsafspraken gemaakt met Kassing tours. busvervoer voor scholen die het Vogelnest bezoeken. De buschauffeurs van Kassing tours hebben sleutels van Het Vogelnest en kennen de route. Kassing tours rekent deze prijzen:

 • Regiobus met 40 zitplaatsen (staan mag voor begeleiders).
 • Kosten per bus € 275,- / € 325,- per retour
 • Touringcar met 60 zitplaatsen. Kosten per bus € 475,- / € 525,- per retour.

De afstand tot het Vogelnest bepaalt de precieze prijs en ook de beschikking van eigen bussen.

Als je een bus wilt boeken bij Kassing tours, neem dan contact op met Henk van Kassing Tours via henk@kassingtours.nl of per telefoon 030 6571616. Alle contacten over het busvervoer verlopen vervolgens direct tussen de school en Kassing tours.

Andere busmaatschappij?

Uiteraard mag je ook zelf vervoer regelen met een andere busmaatschappij. Denk dat wel aan het volgende:

 • Maak een afspraak met één van de vrijwilligers van Het Vogelnest om de sleutels te lenen.
 • De bus kan niet door de poort bij de jeugdherberg (Stayokay) of het viaduct Vossegatsedijk. De enige busroute is via de Boeijelaan (Science Park), geef dat dus door aan de busmaatschappij!

Eigen vervoer

Mocht je gebruik willen maken van eigen vervoer, dan kun je je voertuig parkeren op het parkeerterrein naast Theehuis Rhijnauwen en verder te voet naar Het Vogelnest gaan.

Let op: autoverkeer op de Rhijnauwenselaan zonder ontheffing is verboden. Dit geldt ook voor autoverkeer naar Het Vogelnest. Dit verbod geldt ook voor het parkeren, laden en lossen bij Het Vogelnest. Als je je auto toch bij Het Vogelnest parkeert, dan loop je risico op een bekeuring.

Sleutels

Het Vogelnest heeft geen beheerder en de sleutels van de accommodatie hebben de buschauffeurs van Kassing tours bij zich.

Als je met eigen vervoer komt, dan kun je de sleutel een dag van te voren ophalen bij één van onze vrijwilligers. Neemt minimaal een paar dagen van tevoren contact op via scholen@hetvogelnest-utrecht.nl om een afspraak te maken.

Extra aanbod: Boswachters en/of boerderijbezoek

Indien je gebruik wilt maken van het programma van de boswachters, dan kun je dit aanvragen bij de boswachters zelf. Het telefoonnummer is: 06 53 32 18 84.

De laatste tijd horen wij dat diverse scholen gebruik maken van de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan boerderij de Zonnewijzer. Mocht je interesse hebben in een bezoek aan deze boerderij dan kun je contact opnemen met boerin Miranda van Leeuwen 06 12 43 52 19 of neem een kijkje op de website: www.boerderijdezonnewijzer.nl

Op Het Vogelnest

Eten en drinken

Neem zelf eten en drinken mee voor de hele dag. Het Vogelnest heeft een keuken met simpele keukeninventaris, een koelkast, kookplaat en pannen. Ook zijn bekers en bordjes aanwezig.

Theedoeken en handdoeken

Er zijn geen handdoeken en theedoeken aanwezig, deze dien je zelf mee te nemen. Wel ligt er altijd een voorraadje huishoudelijke artikelen zoals vaatdoekjes, afwasmiddel, toiletpapier etc.

Schoonmaken

Het Vogelnest heeft geen beroepskrachten in dienst en er is dus ook geen beheerder aanwezig. Daarom verzoeken wij je vriendelijk doch dringend om Het Vogelnest netjes achter te laten en je afval mee te nemen, zodat de volgende school er ook weer met volle teugen van kan genieten.

Verboden te roken

In en om Het Vogelnest mag niet gerookt worden. Deze regel geldt niet alleen voor de begeleidende leerkrachten maar ook voor stagiaires en ouders.

Checklist bij vertrek

Je wordt vriendelijk verzocht om bij vertrek alles goed af te sluiten. Let daarbij op het volgende:

 • Staat de verwarming op 11 graden?
 • Is de schakelaar van de kookplaat / fornuisgroep in de meterkast uit? (Andere schakelaars in de meterkast graag aan laten)
 • Is alle verlichting uit?
 • Zijn alle deuren en het hek gesloten?
 • Is alles netjes opgeruimd, zowel binnen als buiten (dus ook het buitenspelmateriaal)?
 • Is alles schoon, zodat de volgende school met hun leerlingen er direct in kunnen?
 • Tot slot: Je wordt verzocht om zelf je afval mee te nemen (er komt namelijk geen vuilniswagen op Het Vogelnest)

Iets vergeten? Of per ongeluk meegenomen?

Het kan gebeuren dat er per ongeluk materiaal wat aan Het Vogelnest toebehoort op een school terecht is gekomen of, andersom, dat je iets op Het Vogelnest hebt laten liggen. Neem dan even contact met ons op.

Stichting Het Vogelnest is niet aansprakelijk voor diefstal of verlies van eigendommen tijdens het bezoek aan het Vogelnest.

Iets niet in orde?

Als er iets niet in orde is, schroom dan niet om dat ons te laten weten per email: info@hetvogelnest-utrecht.nl. We horen het graag, zodat we ons best kunnen doen om problemen te verhelpen en Het Vogelnest voor iedereen een prachtige plek te laten zijn.

Scroll to Top