Praktische informatie

Plan uw bezoek

Openingstijden en kosten

Het Vogelnest is open tijdens normale schooldagen. De kleuters zijn welkom van 9.00 – 14.30 uur.

Het Vogelnest rekent voor scholen € 4,- per kleuter per bezoek onder schooltijden. U ontvangt een factuur aan het einde van het seizoen. Let op: Hierin zitten nog niet kosten voor vervoer, zie hieronder.

Boeken

Je kunt je bezoek aan Het Vogelnest zelf boeken via onze Boekingskalender voor scholen.

Afzeggingen ivm slecht weer

Het Vogelnest afzeggen

Bij zeer slecht weer kunt u telefonisch afmelden tot uiterlijk 1 werkdag voor het bezoek en vóór 11:00 bij Barbe Messing tel. 06 15 38 38 10 of een email sturen naar scholen@hetvogelnest-utrecht.nl.

De bus afzeggen

Wanneer u afspraken heeft gemaakt voor busvervoer dient u zo spoedig mogelijk af te melden.  Bij niet tijdige afmelding zullen zij de kosten voor de bus in rekening brengen.

De boswachter en andere partijen afmelden

Als er een afspraak met de boswachter is gemaakt dient u natuurlijk zelf de boswachter hiervan in kennis te stellen. Het telefoonnummer is: 06 53 32 18 84.

Vervoer

Busvervoer met Kassing tours

Wij hebben voordelige prijsafspraken gemaakt met Kassing tours. busvervoer voor scholen die het Vogelnest bezoeken. De buschauffeurs van Kassing tours hebben sleutels van Het Vogelnest en kennen de route. Kassing tours rekent deze prijzen:

  • Regiobus met 40 zitplaatsen (staan mag voor begeleiders).
  • Kosten per bus € 275,- / € 325,- per retour
  • Touringcar met 60 zitplaatsen. Kosten per bus € 475,- / € 525,- per retour.

De afstand tot het Vogelnest bepaalt de precieze prijs en ook de beschikking van eigen bussen.

Als u een bus wilt boeken bij Kassing tours, neem dan contact op met Henk van Kassing Tours via henk@kassingtours.nl of per telefoon 030 6571616. Alle contacten over het busvervoer verlopen vervolgens direct tussen de school en Kassing tours.

Andere busmaatschappij?

Uiteraard mag u ook zelf vervoer regelen met een andere busmaatschappij. Denk dat wel aan het volgende:

  • Maak een afspraak met één van de vrijwilligers van Het Vogelnest om de sleutels te lenen.
  • De bus kan niet door de poort bij de jeugdherberg (Stayokay) of het viaduct Vossegatsedijk. De enige busroute is via de Boeijelaan (Science Park), geef dat dus door aan de busmaatschappij!

Eigen vervoer

Mocht u gebruik willen maken van eigen vervoer dan kunt u uw voertuig parkeren op het parkeerterrein naast Theehuis Rhijnauwen en verder te voet naar Het Vogelnest gaan.

Let op: autoverkeer op de Rhijnauwenselaan zonder ontheffing is verboden. Dit geldt ook voor autoverkeer naar Het Vogelnest. Dit verbod geldt ook voor het parkeren, laden en lossen bij Het Vogelnest. Mocht u uw auto toch bij Het Vogelnest parkeren dan loopt u het risico van een bekeuring.

Sleutels

Het Vogelnest heeft geen beheerder en de sleutels van de accommodatie hebben de buschauffeurs van Kassing tours bij zich.

Wanneer u met eigen vervoer komt, kunt u de sleutel een dag van te voren ophalen bij één van onze vrijwilligers: Aly (06 48 14 76 97; woont in Rijnsweerd) of Barbe (06 15 38 38 10; woont in Zuilen).

Extra aanbod: Boswachters en/of boerderijbezoek

Indien u gebruik wilt maken van het programma van de boswachters, dan kunt u dit aanvragen bij de boswachters zelf. Het telefoonnummer is: 06 53 32 18 84.

De laatste tijd horen wij dat diverse scholen gebruik maken van de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan boerderij de Zonnewijzer. Mocht u interesse hebben in een bezoek aan deze boerderij dan kunt u contact opnemen met boerin Miranda van Leeuwen 06 12 43 52 19 of neem een kijkje op de website: www.boerderijdezonnewijzer.nl

Op Het Vogelnest

Eten en drinken

Neem zelf eten en drinken mee voor de hele dag. Het Vogelnest heeft een keuken met simpele keukeninventaris, een koelkast, kookplaat en pannen. Ook zijn bekers en bordjes aanwezig.

Theedoeken en handdoeken

Er zijn geen handdoeken en theedoeken aanwezig, deze dient u zelf mee te nemen. Wel ligt er altijd een voorraadje huishoudelijke artikelen zoals vaatdoekjes, afwasmiddel, toiletpapier etc.

Schoonmaken

Het Vogelnest heeft geen beroepskrachten in dienst en er is dus ook geen beheerder aanwezig. Daarom verzoeken wij u vriendelijk doch dringend om Het Vogelnest netjes achter te laten en uw afval mee te nemen, zodat de volgende school er ook weer met volle teugen van kan genieten.

Verboden te roken

In en om Het Vogelnest mag niet gerookt worden. Deze regel geldt niet alleen voor de begeleidende leerkrachten maar ook voor stagiaires en ouders.

Checklist bij vertrek

U wordt vriendelijk verzocht om bij vertrek alles goed af te sluiten. Let daarbij op het volgende:

  • Zijn de verwarming en alle verlichting is? (NB: de elektriciteit hoeft niet uitgeschakeld te worden.
  • Zijn alle deuren en het hek gesloten?
  • Is alles netjes opgeruimd, zowel binnen als buiten (dus ook het buitenspelmateriaal)?
  • Is alles schoon zodat de volgende school met hun leerlingen er direct in kunnen?
  • Tot slot: U wordt verzocht om zelf uw afval mee te nemen (er komt namelijk geen vuilniswagen op Het Vogelnest)

Iets vergeten? Of per ongeluk meegenomen?

Het kan gebeuren dat er per ongeluk materiaal wat aan Het Vogelnest toebehoort op een school terecht is gekomen of, andersom, dat u iets op Het Vogelnest heeft laten liggen. Neem dan even contact met ons op.

Stichting Het Vogelnest is niet aansprakelijk voor diefstal of verlies van uw eigendommen tijdens het bezoek aan het Vogelnest.

Iets niet in orde?

Als er iets niet in orde is, schroom dan niet om dat ons te laten weten per email: info@hetvogelnest-utrecht.nl. We horen het graag, zodat we ons best kunnen doen om problemen te verhelpen en Het Vogelnest voor iedereen een prachtige plek te laten zijn.