Home

Het Vogelnest: Dé buitenspeellocatie voor schoolreisjes
voor kleuters uit Utrecht en Bunnik

Jaarlijks komen zo’n vierduizend kleuters uit groep 1 en 2 in de vorm van schoolreisjes naar deze bijzondere plek. Het Vogelnest bestaat uit een speelveld met losse en vaste speelobjecten en een grote binnenruimte met kleuterzaal en vertelzolder.

Bijzondere cultuurhistorische locatie

Het Vogelnest is gelegen aan de Rhijnauwenselaan in Bunnik. Omringd door natuur- en cultuurschoonheid zoals het landgoed Rhijnauwen, het fort Rhijnauwen, het prachtige bos en landgoed van Amelisweerd, boerenlandgoed en tuinderijen.

Heerlijk vrij spelen voor groep 1 en 2

Buiten

Kinderen kunnen hun ei kwijt op de klim- en klauterhuizen, bomen, wippen, de glijbaan en in de zandbak. Maar ook met losse speelmaterialen, zoals karren, fietsjes, scheppen, takken en stro vermaken ze zich prima. De speelweide is omringd door een afrastering dus kleuters kunnen heerlijk dwalen tussen het gras en de bomen. Er staan oude en nieuwe fruitbomen en afhankelijk van het jaargetijde kan je misschien zelfs het een en ander oogsten. Ook wordt er een ‘Wilgentenendorp’ gebouwd. Kortom: eindeloos veel te ontdekken!

Binnen

Het gebouw heeft een keuken, toiletten, een grote zaal en een vertelzolder. Ook bij slecht weer is het geen probleem om de kinderen binnen te vermaken met het spelmateriaal dat aanwezig is.

Geïnteresseerd?

Ben je verbonden aan een basisschool in Utrecht of Bunnik en zou je Het Vogelnest willen bezoeken of daar meer over willen weten? Kijk dan op onze pagina voor Scholen voor meer informatie.

Het Vogelnest: Vrijwilligers maken het mogelijk

Het Vogelnest is een Stichting die werkt met professionals op vrijwillige basis. Zij onderhouden het terrein, de speelobjecten, het pand, het contact met de scholen en inplannen van de roosters. Maar ze zijn niet aanwezig op de locatie zelf. Er is geen personeel aanwezig. Het Vogelnest is zo ingericht dat de huurders zelf de deuren openen en sluiten.

Het Vogelnest heeft een ANBI status, waardoor giften financieel aftrekbaar zijn.

Contact?

Neem contact met ons op via de site of mail ons op info@hetvogelnest-utrecht.nl.